16 Травня, 2024

У день народження Бандери росіяни атакували його університет та музей Шухевича

У Львові росіяни повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича та частково зруйнували університет, де навчався Степан Бандера. Це відбулося у 115-й день народження Бандери, 1 січня, повідомляє Ukrainska Pravda.

Видання нагадує, що УПА, Українська повстанська армія була українським націоналістичним напіввійськовим і партизанським формуванням, яке діяло з 14 жовтня 1942 по 14 квітня 1960 року і боролася за звільнення країни від окупаційної влади та відновлення незалежної державності на українській землі. Степан Бандера був українським ультраправим лідером Організації українських націоналістів [(бандерівців) — УП].

Про те, що відбулося, повідомив мер Львова Андрій Садовий у Telegram.

«В день народження Степана Бандери росіяни повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі», — йдеться в повідомленні Садового.

Згодом міський голова Львова додав, що вночі росіяни обстріляли ще один об’єкт національної пам’яті у Львові — університет у Дублянах, де свого часу навчався Степан Бандера.

«Цієї ночі ворог поцілив у два об’єкти національної памʼяті у Львові. Символічно і цинічно. Війна за нашу історію», — зазначив мер.

Руйнування були спричинені нападом російських безпілотників на Львів та Дубляни. В результаті падіння уламків дронів виникли руйнування та пожежі в будівлях. Пожежі вже ліквідовані. За попередніми даними, немає повідомлень про жертви чи поранених.