13 Травня, 2024

«Україна жива. Україна живе»: Зеленський привітав українців з Новим 2024 роком. Відео

За кілька хвилин до нового 2024 року за київським часом українці в усьому світі дивилися та слухали новорічне звернення президента Володимира Зеленського.

«Україна жива. Україна живе. Україна бореться й бʼється. Україна рухається, Україна долає шлях. Україна здобуває. Україна працює. Україна існує. І все разом — це не новорічне диво. Це не казка, не магія, а заслуга кожного з вас. Кожного з мільйонів українців. Кожного, хто протягом цього року щодня й щоночі доводив: українці сильніші!», — зазначив президент, кажучи про підсумки року.

Зеленський подякував усім, завдяки кому вистояла українська енергетика та вся країна. Він додав, що пишається кожним українським воїном. Президент також подякував народові України та всім її людям:

«Усім, кому я хочу сказати: я пишаюся кожним із вас. Кожним громадянином України. Кожним сильним. І я знаю, як усім сьогодні непросто. Всім, хто поставив життя на паузу. Хто відклав усе на потім, на після перемоги».

Президент відзначив, що ворог дуже боїться любові до України, та українського духу людей, які «доводили, доводять і доведуть, що ми сильніші. За неволю. Сильніші за ворога. Сильніші за цю війну. Бо ми — такий народ».

Президент також зазначив про успіх України в рішенні про початок переговорів щодо вступу України в ЄС.

«Українці сильніші за будь-які блокади й вето, невіру чи скепсис. Країна, яка під час війни здійснює надскладні та потрібні реформи й зміни. І як підсумок — країна, яку сьогодні чекають у Євросоюзі. І це вже не просто слова — офіційні рішення, офіційні документи. І цей процес точно матиме логічне завершення — повноправне членство у сильній Європі. Міцній. Від Лісабона до Луганська», — наголосив Зеленський.

Глава держави подякував кожній країні, яка приєдналася до коаліції щодо повернення українських дітей, яких викрала Росія, а також усім партнерам України за системи ППО Patriot, IRIS, HIMARS, NASAMS, Hawk, танки Abrams, Leopard, та відмітив, що українські пілоти вже опановують F-16.

У кінці звернення Президент побажав, щоб в українців завжди були ті, хто підставить плече та не підставить у житті, та висловив побажання, які «до війни вважалися банальними, а під час війни — безцінні».

«Я бажаю вам, вашим родинам, близьким, усім-усім рідним тепла та здоров’я. Тим, у кого є рідне серце, — хай живуть довго. Тим, кого втратили, — хай залишаться в серці. Коханим — часу. Часу якнайбільше. Дітям — здійснення ваших бажань. Усім людям — людського щастя. А Україні нашій — перемоги й миру», завершив звернення Президент.

Повне привітання президента України: