14 Травня, 2024

Після критики України HBO розірвали контракт з актором, який підтримує війну

Американська телевізійна компанія HBO розірвала контракт на зйомки у серіалі «Білий лотос» із сербсько-російським актором Мілошем Биковичем після критики від МЗС України, повідомляє 5 Канал з посиланням на The New York Times.

Як повідомляється, Мілош Бикович, сербський актор з російським громадянством, знявся у багатьох фільмах російського виробництва, а у 2018 отримав медаль Пушкіна за просування російської мови та культури за кордоном від президента РФ Путіна.

Після того, як стало відомо, що Бикович зіграє у серіалі HBO «Білий лотос», Міністерство закордонних справ України звернулося до компанії в Твіттері (тепер Х).

«HBO, чи нормально вам працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?» — написало МЗС.

Сам Бикович, коментуючи розірвання контракту, заявив, що проти нього ведеться інформаційна кампанія, що це «урочистість абсурду» та «поразка мистецтва».

«Зараз, коли проти мене ведуть цілеспрямовану інформаційну кампанію, зовнішні обставини починають впливати на творчі рішення, що створює тривожний прецедент, який витісняє суть свободи творчості», — сказав актор.

Бикович у коментарі пригадав своє дитинство, яке, як він каже, пройшло «у країні, що роздирається війною», та висловився щодо усіх «конфліктів».

«У всьому світі відбувається дедалі більше активних конфліктів. Кожен із них індивідуальний. Кожен із них розбиває серце. Я бажаю, щоб усі вони припинилися і взяли верх принципи любові», — додав він.