“Краще дайте американцям по $1000”: сенатор США заперечив проти допомоги Україні

“Краще дайте американцям по $1000”: сенатор США заперечив проти допомоги Україні

Республіканський представник Джим Бенкс припустив, що краще було б дати кожному американцю по 1000 доларів, а не надавати Україні новий пакет допомоги, який має бути прийнятий Сенатом, пише Newsweek.

Бенкс повідомив, що близько 40 мільярдів доларів допомоги, схваленої Палатою представників, можуть бути використані для надання американцям по 1000 доларів кожному. Однак насправді це було б значно дорожчим. Населення США становить понад 332,6 мільйона осіб, а отже, витрати перевищать 332,6 мільярда доларів.

“І з огляду на те, що зараз відбувається в Америці, я краще допоможу американцям стати на ноги, ніж відправлю гроші за кордон без будь-яких умов”, – сказав конгресмен.

Якби пакет допомоги Україні у розмірі 40 мільярдів доларів був розділений між американцями, кожна людина отримала б близько 120 доларів.

Служба внутрішніх доходів (IRS) повідомила у своєму звіті про хід роботи за 2021 фінансовий рік, що вона виплатила американцям понад 800 мільярдів доларів у рамках трьох раундів стимул-чеків у 2020 та 2021 роках. Це затьмарює обсяг допомоги, яку США надали Україні.

Бенкс проголосував проти останнього пакета допомоги у вівторок, приєднавшись до 56 своїх колег-республіканців, які виступили проти цього заходу. Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер і лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл погодили план прискореного голосування щодо затвердження нової допомоги, але сенатор Ренд Пол одноосібно затримав його проходження.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *