19 Травня, 2024

Мільярдер Бренсон став амбасадором ініціативи Зеленського

Річард Бренсон зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у понеділок у Києві, де став новим амбасадором офіційної української платформи збору коштів UNITED24. Про це пише Yahoo.

На оприлюдненому відео зустрічі видно, як Зеленський говорить підприємцю: «Дуже важливо, щоб відомі та впливові особистості продовжували приєднуватися до цієї платформи. Одне з наших ключових завдань — зберегти увагу світу на війні Росії проти України, яка триває вже понад рік».

Бренсон розповів Зеленському, як він подорожував Львовом перед прибуттям до Києва, зустрічаючись з солдатами, які втратили кінцівки під час війни. Він сказав: «Ми зустріли там деяких солдатів. Один втратив обидві руки та ногу, і він все ще усміхався, був позитивним і хотів повернутися на передову».

Під час свого візиту до України Бренсон разом із американським філантропом Говардом Баффетом відвідав Бучу — місце російських військових злочинів на початку вторгнення, підтримуючи будівництво нової кухні для харчування дітей у навчальних закладах. Скористаються кухнею мешканці Бучі, Бородянки та Немішаєвого.

Засновник Virgin Galactic відвідав захід для кухні разом з першою леді України Оленою Зеленською та мером Бучі Анатолієм Федоруком. Щодня там готуватимуть понад 10 тисяч гарячих страв. Кухню організовано за підтримки Баффета.