Українець пропонує $540 тисяч тому, хто посадить дрон на Червоній площі в Москві

Українець пропонує $540 тисяч тому, хто посадить дрон на Червоній площі в Москві

Український фінтех-засновник і розробник дронів пропонує близько $540 тисяч призових для переможця гонки з висадки дрона на Червоній площі в Москві, пише Yahoo.

Володимир Яценко, співзасновник українського онлайн-банкінгу Monobank, минулого тижня оголосив про конкурс у Facebook. Конкурс відкритий для всіх українських розробників безпілотників і відбудеться 9 травня, повідомляє Український мілітарний центр.

Сам Яценко є розробником безпілотника «Довбуш», який також спробує долетіти до російської столиці, але не братиме участь у конкурсі.

«Сподіваюся, що ця сума буде справедливо розділена між виробником і військовими операторами, які успішно виконають завдання, і буде спрямована на вдосконалення БПЛА», — написав Яценко у Facebook.

Він закликав розробників безпілотників-учасників писати українські гасла на крилах своїх БПЛА, як-от «Слава Україні», щоб їх можна було впізнати, коли вони приземляться в Москві.

Росія запускала власні безпілотники «Орлан-10» над Україною під час повномасштабного вторгнення, глушивши українські сигнали та збираючи розвіддані. Відповідно до Worldwide Equipment Guide, складеного армією США, кожен дрон Orlan-10 коштує від 87 000 до 120 000 доларів.