13 Травня, 2024

Мер Києва зустрівся з держсекретарем США: «Необхідно посилити допомогу»

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном, під час якої зазначив про необхідність притягнення Росії до відповідальності за її злочини, розповідає Interfax.

«Держава-терорист має бути покарана, військові злочинці мають нарешті постати перед судом. Оскільки Росія не збирається зупинятися і продовжує вбивати мирних українців, зокрема жінок і дітей. Цілеспрямовано бомбить житлові будинки, чинить геноцид українського народу. Чим швидше цивілізований, демократичний світ допоможе Україні зупинити варварів, тим швидше настануть мир і стабільність у Європі», — сказав Кличко під час зустрічі з Блінкеном у перший день Саміту міст Америки в Денвері.

«У цей критичний момент необхідно посилити допомогу партнерів, як збройну, так і економічну», — заявив мер Києва у своєму Telegram-каналі в п’ятницю.

Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив останні смертоносні атаки Росії на Україну під час зустрічі. Також він зустрівся із Іваном Федоровим, мером Мелітополя. Це відбулося після російських нічних ракетних атак по Україні.

Блінкен написав у Twitter: «Зустрічався з українськими мерами, включно з @Vitaliy_Klychko та @IvanFedorovUA, які сміливо та рішуче керують своїми містами перед обличчям агресії Росії. Ми рішуче засуджуємо нічні напади Росії на Україну та підтверджуємо нашу підтримку українського народу».