14 Травня, 2024

Учасники Євробачення дали концерт на вокзалі у Києві задля допомоги дітям

Український гурт TVORCHI, що виступить на Євробаченні, дав концерт на Головному залізничному вокзалі Києва в п’ятницю. Сирена повітряної тривоги змусила їх спуститися в підвал під час масованого обстрілу країни, але після відбою музиканти повернулися на сходи вокзалу, розповідає France24.

27-річний продюсер електронного гурту Андрій Гуцуляк та 25-річний вокаліст Джеффрі Кенні влаштували шоу без попередження для здивованих пасажирів у вестибюлі вокзалу «Київ-Пасажирський». Подивитися відео можна за посиланням.

Концерт було проведено з метою збору коштів на купівлю інкубаторів для недоношених дітей — збір проводить United 24, онлайн-платформа пожертвувань, яку ініціював та підтримує президент Володимир Зеленський. У центрі уваги також було Євробачення. Дует говорив про свою гордість представляти Україну.

«Ми відчуваємо честь і раді виступати в Ліверпулі, тому ми просто не можемо дочекатися, щоб показати все, що ми підготували», — сказав Гуцуляк AFP.

Хоча Кенні відмовився повідомити подробиці їх сценічного шоу, він пообіцяв: «Ми точно готуємо щось приємне. Ми сподіваємося, що це вразить усіх, тому що ми багато працюємо над цим. І ми просто сподіваємося, що все піде гладко».

Проте необхідність перемогти у війні затьмарює інші прагнення.

«Для нас головне виграти боротьбу і щоб у країні був мир», — сказав Гуцуляк.

Але якщо вони виграють цьогорічне Євробачення і ситуація стане достатньо безпечною, щоб наступного року конкурс проходив в Україні, «ми це оцінимо і будемо щасливі. Було б чудово».