13 Травня, 2024

США оголосили про додатковий пакет допомоги Україні на $1,2 мільярда

Департамент оборони США оголосив про новий пакет допомоги з питань безпеки, підтверджуючи непохитну підтримку України з боку США, в тому числі для зміцнення її протиповітряної оборони та забезпечення її потреб у артилерійських боєприпасах.

Згідно з відповідною заявою на сайті Пентагону, цей пакет загальним обсягом до $1,2 млрд надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Новий пакет допомоги включає розміщення додаткових артилерійських снарядів калібру 155 мм та забезпечення підтримки, щоб Україна могла краще використовувати наявні системи та обладнання.

За даними Пентагону, можливості в цьому пакеті включають додаткові системи протиповітряної оборони та боєприпаси, обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами протиповітряної оборони, боєприпаси для боротьби з безпілотними літальними системами, 55-мм артилерійські снаряди, послуги зі створення зображень через комерційні супутники; підтримку діяльності з навчання, технічного обслуговування.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у безпековій допомозі», – заявили в Департаменті оборони.