Євробачення 2023 розпочинається: емоційний відеовступ та пряма трансляція

Євробачення 2023 розпочинається: емоційний відеовступ та пряма трансляція

ВBC розповідає, як саме пісенний конкурс Євробачення 2023 з’явився на екранах для 160 мільйонів людей у всьому світі. Фільм «Ласкаво просимо до Ліверпуля», який відкриває перший півфінал і, у свою чергу, конкурс 2023 року, сьогодні о 22:00 за Києвом.

Переглянути емоційний фільм можна за посиланням.

Подивитися трансляцію Євробачення можна в “Дії”, а також на YouTube Суспільного.

Фільм починається з моменту, коли ліверпульський хлопчик дізнається, що його рідне місто має прийняти конкурс 2023 року. Він подорожує містом, розповідаючи родині, друзям, сусідам, що наближається найбільший у світі музичний конкурс. По дорозі ми бачимо спеціальних гостей, які мають особистий зв’язок із Ліверпулем, які готуються привітати Україну в цьому місті. Протягом відео з’являються українські кольори та прапори.

Серед відомих осіб пекар Пол Голлівуд, українська зірка футбольного клубу «Евертон» Віталій Миколенко, футболістки ФК «Ліверпуль» Софі Лунгаард з Данії та Емма Койвісто з Фінляндії, легендарний актор Рікі Томлінсон, Зірка Ukrainian Strictly Come Dancing Микита Кузьмін і учасник Drag Race UK Sister Sister – це лише деякі з них.

Одним з відомих ліверпульських облич, яка також з’являється у фільмі, є покійний ведучий передач про тварин Пол О’Грейді, якого дивилися і в Україні. Це одне з останніх відео, в яких знявся Пол перед його смертю минулого місяця, і його поява у фільмі була погоджена з благословення його родини та друзів.

Фільм закінчується тим, що ліверпульський хлопчик сідає у себе вдома, щоб спостерігати за першим півфіналом у вівторок, а потім чарівним чином переноситься на Ліверпульську арену, щоб взяти участь у потужному розіграші. На розігріві також виступає ведуча Юлія Саніна, яка виконує «Маяк» свого гурту The Hardkiss. Перший виступ символізує те, як Велика Британія об’єднана музикою з Україною через проведення Конкурсу 2023 року.