Тисяча світлин про війну: у Сакраменто пройшла виставка фотографій з України

Тисяча світлин про війну: у Сакраменто пройшла виставка фотографій з України

Виставка під назвою «Перший рік» містить понад 1000 фотографій, зроблених фотографом Аліною Тайлію (Alina Tyulyu) з Сакраменто, розповідає KCRA.

«Перший рік» — виставка фотографій і артефактів, що документують війну в Україні — проходила в аудиторії CLARA в центрі міста в суботу та неділю. На виставці було представлено понад 1000 фотографій, зроблених Аліною.

Тайлію народилася на сході України. Її родина переїхала з України до Сакраменто як біженці в 1999 році. Оскільки друзі та члени родини все ще були в країні на початок повномасштабного вторгнення, вона запланувала поїздку, щоб допомогти їм, як могла. Поїздка мала тривати три тижні, а затягнулася майже на рік.

Фотографії, представлені на виставці, показують дні народження та людей, які готують їжу, зображення уламків, а також солдатів, які відпочивають. Були показані і речі з передової.

Тайлію є досвідченим фотографом, однак, за її словами, її тема в основному стосується індустрії гостинності. Вона сказала, що почала публікувати зображення про війну в соціальних мережах і швидко зрозуміла, наскільки важливо для неї ділитися ними зі світом.

«Я хочу, щоб люди слухали. Я хочу, щоб люди бачили, — сказала вона. — Я хочу, щоб люди пам’ятали. Я хочу, щоб люди пам’ятали, як виглядає війна».

Прибуток від заходу буде спрямовано на гуманітарні проекти в центрі та на сході Україні. Подивитися репортаж про виставку можна за посиланням.