15 Травня, 2024

У контрнаступі Україна повернула більше територій, ніж Росія захопила взимку: Воллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив у Палаті парламенту в понеділок, що Україна «досягає поступового, але стабільного тактичного прогресу», проводячи великі наступальні операції на півдні та сході країни, пише Yeni Safak.

«У рамках літньої кампанії з повернення незаконно окупованих територій Україна вже відвоювала приблизно 300 квадратних кілометрів – це більше території, ніж Росія захопила під час свого зимового наступу», – сказав Воллес.

Він зазначив, що Росія доклала «значних зусиль, щоб розпочати атаку» в Луганській області, додавши: «Росія мала деякі невеликі успіхи, але українські сили завадили прориву. У Донецькій області Україна набрала поштовх у своїх штурмах навколо Бахмута; у численних бригадних операціях українські війська просунулися на північному та південному флангах міста», – додав він.

Воллес стверджував, що атаки України зараз «поширюються на понад 200 км від Бахмута до східного берега річки Дніпро», і Росія не має вільних сухопутних сил для протидії численним загрозам.

Також міністр оборони розповів про британське озброєння, яке використовується в Україні. Він зокрема згадав ракети Storm Shadow, сказавши, що вони мали «значний вплив» на війну, додавши, що ця зброя «майже безпомилково» атакувала російське матеріально-технічне забезпечення.