18 Травня, 2024

У Росії впав літак з керівником ПВК «Вагнер» Пригожиним та командиром Уткіним

Керівник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин був у списку пасажирів літака, який розбився у Росії кілька годин тому. Загинули всі десятеро людей, хто був на борту, повідомило управління цивільної авіації Росії. Про це пише ВВС.

Інформація, яку надано нижче, підтверджена станом на момент публікації новини.

Раніше Telegram-канал Gray Zone, пов’язаний з Вагнером, повідомив, що літак Embraer був збитий ППО в Тверській області на північ від Москви. У літаку, який летів зі столиці до Санкт-Петербурга, було семеро пасажирів і троє членів екіпажу. За попередніми даними загинули не лише куратор «Вагнера» Пригожин, а й командир «Вагнера» Дмитро Уткін. Смерть обох наразі підтвердив голова руху «Ми разом із Росією» Володимир Рогов. Також з посиланням на Росавіацію про це написала пропагандистка Маргарита Симоньян.

Пригожин очолив невдалий заколот проти російських збройних сил у червні.

У Grey Zone повідомили, що місцеві жителі почули два удари перед аварією та побачили два сліди диму в небі. Агентство новин ТАСС повідомило, що літак, приватний Embraer Legacy, загорівся при падінні на землю, додавши, що вісім тіл вже знайдені. Зазначається, що літак пробув у повітрі менше півгодини.

62-річний бос найманців очолив заколот 23-24 червня, вивів свої війська з України, захопивши південне російське місто Ростов-на-Дону та погрожуючи походом на Москву. Цей крок був зроблений після місяців напруги з російським військовим командуванням через конфлікт в Україні.

Протистояння було вирішено угодою, яка дозволяла військам Вагнера перейти до Білорусі або приєднатися до російської армії. Сам Пригожин погодився переїхати до Білорусі, але, очевидно, міг вільно пересуватися, його бачили в Росії, а також, як повідомляється, відвідував Африку.