12 Травня, 2024

Зеленський сумнівається, що Трамп підтримає Путіна, якщо стане президентом США

Президент України Володимир Зеленський сумнівається в тому, що Дональд Трамп підтримає російського диктатора Володимира Путіна в разі перемоги на виборах президента США у 2024 році, повідомляє RBC Ukraine з посиланням на The Economist.

«Якщо пан Путін сподівається, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах в Америці у 2024 році принесе йому перемогу, він помиляється. Трамп ніколи не підтримав би Володимира Путіна. Сильні американці так не роблять», — заявив Зеленський.

Однак він додав, що сподівається, що поточний президент Сполучених Штатів Джо Байден у разі переобрання продовжить свій попередній курс на підтримку України.

«Чи хочуть вони Афганістан, частина друга?», — поставив риторичне питання президент України.

Нагадаємо, що Дональд Трамп, 45-й президент США, вже відомий своїми скандальними заявами щодо війни в Україні. Зокрема, він висловив підтримку російському диктатору Володимиру Путіну та виступив проти допомоги Україні.

Наприклад, Трамп заявив, що дозволить Росії забрати частину українських територій, щоб уникнути війни. Він також відмовився називати Путіна військовим злочинцем.

Крім того, нещодавно Трамп пообіцяв, що в разі перемоги на виборах змусить президента України Володимира Зеленського та Путіна домовитися про мирну угоду.