Голова Пентагону вперше зателефонував новому міністру оборони України

Голова Пентагону вперше зателефонував новому міністру оборони України

Голова департаменту оборони США Ллойд Остін зателефонував новопризначеному міністру оборони України Рустему Умєрову, щоб обговорити нову роль українського міністра та подальшу підтримку США, повідомляється на офіційному сайті Пентагону.

«Голова департаменту оборони привітав міністра з новою посадою та підтвердив нашу непохитну підтримку України, — сказав прессекретар Пентагону генерал Пет Райдер під час брифінгу для ЗМІ. — [Пан Остін] надав оновлену інформацію про зусилля США у сфері безпеки та обмінявся думками з міністром щодо пріоритетів підтримки безпосередніх потреб України на полі бою та вимог щодо спроможності в довгостроковій перспективі».

Також обговорювалося наступне засідання Контактної групи з питань оборони України, яке заплановано на 19 вересня на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Остін знову буде організатором цієї зустрічі та планує зустрітися там особисто з Умєровим.

«Як ви знаєте, контактна група об’єднує близько 50 країн для обговорення найбільш нагальних потреб України на полі бою, а також довгострокової підтримки, необхідної для їхньої оборони та безпеки», — сказав Райдер.

Перше засідання UDCG відбулося у квітні 2022 року, незабаром після російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. На засіданні Остін сказав, що планується проводити щомісячні зустрічі робочої групи.

«Контактна група стане засобом для націй доброї волі, щоб активізувати наші зусилля, координувати нашу допомогу та зосередитися на перемозі в сьогоднішній боротьбі та боротьбі, яка прийде», — сказав Остін минулого року.