У Сенаті США вимагають розслідування щодо Маска через блокування Starlink для України

У Сенаті США вимагають розслідування щодо Маска через блокування Starlink для України

Сенаторка США Елізабет Воррен вимагає розслідування щодо SpaceX після того, як Ілон Маск визнав, що заблокував Україні розширення приватної супутникової мережі Starlink для атаки на російські військові кораблі біля узбережжя Криму. Про це пише Ukrinform.

«Конгресу необхідно розслідувати, що тут сталося, і чи є у нас адекватні інструменти, щоб переконатися, що зовнішню політику проводить уряд, а не один мільярдер», — сказала вона в понеділок, 11 вересня.

Очікується, що Маск, головний виконавчий директор SpaceX, буде серед керівників технологічної галузі, які відвідають закритий саміт із сенаторами в Капітолії в середу, 13 вересня.

Заступник голови комітету Сенату США зі збройних сил Джек Рід також сказав, що він стурбований цією проблемою, враховуючи, що уряди традиційно контролювали супутники, а президенти вирішували, що з ними робити.

Він сказав, що відбулися дуже позитивні зміни, коли SpaceX знизила вартість доступу до космосу, в тому числі для запусків національної безпеки, «але він [Маск] не може мати останнє слово, коли справа стосується національної безпеки».