13 Травня, 2024

У США вручили премію «Еммі»: серед переможців ті, хто висвітлює події в Україні

У середу, 27 вересня, у Нью-Йорку оголосили перших лауреатів 44-ї премії «Еммі» в галузі новин і документальних фільмів. Серед переможців — британський телеканал Sky News з висвітленням війни в Україні та документальним фільмом про братське поховання в українському місті Буча, пише Ukrainska Pravda.

У 2022 році було подано понад 2300 заявок на 44-ту премію «Еммі» в галузі новин і документальних фільмів, номіновано понад 1000 осіб, які займаються виробництвом теленовин і документальних фільмів. Найбільше нагород отримали CNN (10), Vice (9) і The New York Times (5).

Програма The Battle For Bucha & Irpin («Битва за Бучу та Ірпінь») отримала міжнародну премію «Еммі» за новини. Вона вийшла в ефір британського каналу Sky News 5 березня 2022 року.

Програма Off The Grid — Ukraine Wartime Diaries («Поза мережею — Українські воєнні щоденники») каналу TRT WORLD перемогла в номінації International Emmy Award for Current Affairs.

Документальний фільм The Lost Souls of Bucha («Загублені душі Бучі») про масове поховання під церквою у місті Буча Київської області став переможцем у номінації «Найкращий сценарій: Новини». Він був випущений на CBS News.

Інші номінанти, пов’язані з Україною, які отримали премію:

  • Телеканал CNN Worldwide переміг у номінації «Найкраще висвітлення екстрених новин у прямому ефірі» за висвітлення повномасштабного російського вторгнення в Україну.
  • Ukraine: A Mother’s War («Україна: Материнська війна») від NBC News Now переміг у спеціальній категорії «Найкращий спецвипуск новин».
  • Інтерв’ю Президента Зеленського, яке вийшло в програмі 60 Minutes на CBS, перемогло в номінації «Найкраще змонтоване інтерв’ю».
  • Висвітлення The New York Times Caught on Camera, Traced by Phone: The Russian Military Unit That Killed Dozens in Bucha («Знято на камеру, відстежено по телефону: Російський військовий підрозділ, який вбив десятки людей у Бучі»), перемогло як «Найкращий монтаж: новини».
  • Ira de Putin («Війна Путіна») переміг у категорії «Найкраще висвітлення надзвичайної новини іспанською мовою».

News & Documentary Emmy Awards є частиною премії Еммі за досягнення в американській телеіндустрії. Її присуджує Національна академія телевізійних мистецтв і наук (NATAS). Церемонія нагородження проходить два вечори поспіль: 27 вересня нагороджують номінантів у номінації «Програми телевізійних новин», а 28 вересня — у номінації «Документальне кіно».