12 Травня, 2024

Військова допомога Україні має тривати: лідер республіканців у Сенаті США

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч МакКоннелл у своєму виступі на форумі CEPA 27 вересня підтвердив важливість продовження підтримки України, підкресливши її відповідність інтересам США та мінімальні витрати.

У розмові з президентом і генеральним директором CEPA Аліною Поляковою лідер меншості в Сенаті назвав підтримку України США «легким викликом».

«Ми вишикувалися тут проти Китаю, Росії, Північної Кореї та Ірану. Це з самого початку має підказати вам, що ви на правильному боці, – сказав Макконнелл. – Якщо Путін виграє тут, наступною буде якась країна НАТО. І я думаю, що набагато розумніше зупинити це вторгнення, відштовхнути його назад».

CEPA вручила нагороду Transatlantic Leadership Award МакКоннеллу за його стійке лідерство та підтримку України. Наводячи аргументи на користь продовження допомоги, МакКоннелл сказав, що війна не коштувала життя жодному військовослужбовцю США, а постачання зброї Україні дозволяє Сполученим Штатам модернізувати свою промислову базу за допомогою передових технологій, які знадобляться в умовах зростання конкуренції з Росією та Китаєм, і це створює робочі місця в США.

Однак у Конгресі деякі члени Республіканської партії МакКоннелла виступають проти продовження підтримки України, і останні опитування виявили деяке падіння підтримки, особливо серед виборців-республіканців. МакКоннелл пояснив це впливом 45-го президента США Дональда Трампа.

«Це погана новина, — сказав він. – Хороша новина полягає в тому, що керівництво Конгресу збройних сил, зовнішніх зв’язків і розвідки, асигнування – все ще в таборі підтримки українців».

Макконнелл сказав, що громадськість США, яка виступає проти подальшої підтримки України, «певною мірою введена в оману». Він сказав: «Я не думаю, що вони розуміють факти».

Сенатор-республіканець також розкритикував підхід адміністрації Байдена до військової допомоги Україні як «недостатньо агресивний» і закликав до більш своєчасної підтримки.