May 12, 2024

Україна запустила у Росії інфокампанію щодо повернення депортованих дітей

У рамках реалізації плану дій Bring Kids Back UA, затвердженого Президентом Володимиром Зеленським, стартувала інформаційна кампанія «Якщо знаєш, то розкажи», щоб мотивувати людей у Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей та сприяти поверненню молодих громадян України на Батьківщину. Про це розповідає Ukrinform.

Як повідомляє Офіс Президента, інформаційну кампанію проводить російськомовний телеканал FREEДОМ у партнерстві з Уповноваженим Президента України з прав дитини та оздоровлення дітей та Ювенальною міліцією України.

Зазначається, що кампанія «Якщо знаєш, то розкажи» спрямована на системне висвітлення та роз’яснення жителям Російської Федерації кримінального характеру вимушеного переселення дітей. Крім того, кампанія має на меті надати особам у Росії, які володіють інформацією про депортованих українських дітей, можливість повідомити про це в Україну.

Як очікується, результатом кампанії стане надання інформації вітчизняним та міжнародним інституціям, які займаються питаннями повернення українських дітей на Батьківщину, про місце та обставини їх перебування в Російській Федерації.

Дар’я Герасимчук, Уповноважена Президента України з прав дитини та реабілітації дітей, координаторка Bring Kids Back UA, підкреслила, що Україна наразі шукає та реалізує всі можливі шляхи для повернення українських дітей додому, до своїх родин.

За офіційними даними, з початку повномасштабного вторгнення Росія депортувала близько 20 тисяч українських дітей, але реальна кількість може бути в рази більшою.