May 12, 2024

National Geographic потрапив у скандал через фото з Криму: коментар посла України в США

Відомий американський науково-популярний телеканал National Geographic опублікував фотографію замку «Ластівчине гніздо» в Криму, але не вказав країну, де він розташований, пише Yahoo.

«Неоготичний замок, побудований приблизно в 1900 році, стоїть на скелі над узбережжям Чорного моря в Ялті, Крим», — так написав National Geographic під фото.

У коментарях до посту користувачі, зокрема українці, в один голос нагадали National Geographic, що Крим є тимчасово окупованою Росією частиною України. Дехто додав, що замовчування або нейтральна позиція «допомагає країні-агресору» і «підтримує її».

«Немає такої країни, як Крим, Крим – це Україна. Ялта – це Україна», – сказала радниця прем’єр-міністра України Наталія Бойко.

Пані Посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова також написала під дописом: «National Geographic, ви, здається, забули свою базову географію. Тож дозвольте мені разом із незліченною кількістю інших українців нагадати вам: замок «Ластівчине гніздо» знаходиться в Ялті, Україна. Детальніше – в моїх листах до вас на цю тему. #CrimeaIsUkraine».

Наразі National Geographic не відповів на коментарі українців і допис ще не відредагований.

Нагадаємо, з 2014 року Росія скоїла 534 злочини проти культурної спадщини України, більшість із них – у Криму.

National Geographic використовує та продає мапи, на яких Крим зображено як частину Росії.