18 Травня, 2024

Маск висміяв Зеленського та отримав жорстку відповідь від влади України

Український парламент та його спікер у понеділок різко відповіли мільярдеру Ілону Маску після того, як він опублікував у соціальних мережах мем, який, очевидно, висміює зусилля президента Володимира Зеленського щодо запиту допомоги Заходу, розповідає Wionews.

Маск опублікував мем на X (раніше Twitter). Шаблон взято з уже відомого мему, де хлопець виглядає дуже напруженим, але тепер на його обличчя накладено фотографію Зеленського, все з тим же виразом.

«Коли минуло 5 хвилин, а ти не попросив про допомогу в мільярд доларів», — йдеться в тексті на зображенні, яке можна побачити тут.

Руслан Стефанчук, спікер Верховної Ради, розкритикував Маска у власному дописі на X.

«Випадок, коли чувак…(Ілон Маск) намагався підкорити космос, але щось пішло не так, і через 5 хвилин він опинився по вуха в л… йні», — йдеться в дописі з очевидним посиланням на невдалий запуск ракети SpaceX у квітень.

Крім допису Стефанчука, відповідь прийшла і з офіційної сторінки ВР України на X. Пост звинувачує Маска в поширенні російської пропаганди, використовуючи його обличчя на тому ж мемі.

«Коли минуло 5 хвилин, а ти не поширив російську пропаганду», — йдеться у тексті.

Радник президента України Михайло Подоляк також відповів на мем Маска.

«Будь-яка підтримка Росії сьогодні — це пряма інвестиція у війну, геноцид, знищення вільного світу, ескалація та право на безкарність. Будь-яке мовчання чи іронія щодо України сьогодні є прямим заохоченням російської пропаганди, яка виправдовує масове насильство та руйнування. На жаль, не всі і не завжди, будучи значущими медійними фігурами за тисячі кілометрів від епіцентру війни, здатні усвідомити, що таке щоденні обстріли і плач дітей, які втрачають своїх батьків», — написав він на X.