15 Травня, 2024

Прокурори повторно висунуть звинувачення Болдуїну в ненавмисному вбивстві українки

Повідомляється, що справу актора у зв’язку зі стріляниною під час трагічних зйомок у 2021 році передадуть на розгляд великого журі в середині листопада, пише The Guardian.

Прокуратура Нью-Мексико має намір повторно звинуватити актора Алека Болдуїна в ненавмисному вбивстві у зв’язку зі смертельною стріляниною на зйомках фільму Rust у 2021 році, повідомляє NBC News з посиланням на два джерела, обізнані з цим питанням.

Справу Болдуїна буде передано на розгляд великого журі в середині листопада, додається в повідомленні.

Болдуїна спочатку звинуватили в ненавмисному вбивстві через смерть операторки-українки Галини Хатчінс у жовтні 2021 року. Вона загинула, коли револьвер, з яким Болдуїн репетирував, вистрілив бойовим снарядом, який пройшов крізь неї та поранив режисера Джоела Соузу.

Болдуїн заявив, що він не несе відповідальності за смерть Хатчінс і не натискав на курок.

У квітні прокуратура зняла звинувачення проти Болдуїна після того, як з’явилися нові докази того, що пістолет, який він використовував, міг бути модифікований, що дозволяє стріляти без натискання на курок.

Подальші випробування пістолета незалежним експертом показали, що він не стрілятиме, доки не буде натиснуто курок, підтверджуючи попередні випробування ФБР.