18 Травня, 2024

Незламні птахи: на Одещину прилетіло понад 1000 рожевих фламінго. Фото

Мальовничий Національний природний парк «Тузлівські лимани», що на узбережжі Чорного моря, цими вихідними побачив прибуття понад 1000 рожевих фламінго, повідомляє Politico.

«Як сповіщає наш науковець, рожевих фламінго прилетіло 1114 особин. Поки це найбільша кількість цих пернатих зафіксована науковцями на території Парку. Майже всі дорослі, але є і трохи пташенят цього року», — йдеться у повідомленні Національного природного парку «Тузлівські лимани» у Facebook.

Подивитися фото птахів можна у Facebook. або X (Twitter).

«Декілька птахів прокільцьовані кільцями білого кольору, а один птах був із синім кільцем, цей гість — італієць», — додали вчені.

Цього року деякі фламінго перекочували в Україну навесні. Близько 570 вирішили залишитися і гніздитися в регіоні, попри активну війну, повідомив у вересні Іван Русєв, керівник науково-дослідного відділу та доктор наук з екології Тузлівських лиманів.

За словами вчених «Тузлівських лиманів», фламінго, які прилетіли в жовтні, — це не ті птахи, які гніздилися влітку.

Русєв писав, що фламінго в 2023 році в Одеській області вперше вдалося сформувати стійку колонію. Раніше, у 2017 році, вони намагалися поселитися в Херсонській області на озері Чурюк неподалік від Криму, але вилупилося лише троє пташенят і їхня доля невідома.

Під час російського вторгнення та окупації Херсонської області «птахи покинули тимчасово окуповані території і вибрали Тузлівські лимани», — сказав Русєв.