18 Травня, 2024

Бізнесмен із США за півроку побудував в Україні селище для переселенців

У четвер, 19 жовтня, бізнесмен зі штату Юта та колишній власник професійної футбольної команди Делл Лой Хансен разом із президентом України Володимиром Зеленським пройшов територією нового житлового комплексу для українців, чиї будинки раніше було знищено російським військом, розповідає Deseret.

Хансен, який розбагатів як засновник інвестиційної компанії Wasatch Group, співпрацює з некомерційною організацією To Ukraine With Love зі протягом останнього року, щоб побудувати сотні будинків для переміщених українців. Четвер ознаменувався поглядом на проєкт із ще більшими амбіціями, який дає не лише дах, а й надію на відбудовану Україну.

Разом із Зеленським та іншими українськими офіційними особами Хансен і Світлана Міллер, засновниця To Ukraine With Love, відвідали Hansen Village. Це багатосімейна спільнота, яка значною мірою стала можливою завдяки фінансовим пожертвам Хансена та його партнерів, цілодобовому будівництву українцями, найнятим некомерційною організацією, а також спрощеним зусиллям із зонування за підтримки Зеленського.

Очікується, що згодом у селищі проживатиме близько 1280 українців, хоча початкова фаза передбачає 82 будинки для 315 мешканців. Його друга черга включатиме 147 будинків для 545 мешканців, а третя черга — 111 будинків для 418 мешканців. У ньому планують розмістити літніх українців, ветеранів війни, вдів, сиріт та людей з інвалідністю, які залишилися без житла.

Він також включатиме центри медичного та емоційного догляду, фізіотерапію, арттерапію та інші послуги. У планах на майбутнє — школа на 600 учнів, бібліотека, клуб, ігрові майданчики та місця для зборів просто неба.

Селище стало реальністю за шість місяців після того, як Міллер спочатку зустрілася із Зеленським під час візиту делегації штату Юта в Україну в травні, що стало першою торговою та гуманітарною поїздкою штату до країни на тлі війни України з Росією.