18 Травня, 2024

Лідер меншості в Сенаті підтримав рішення Байдена поєднати допомогу Україні та Ізраїлю

Лідер меншості в Сенаті Мітч МакКоннелл підтримав рішення президента Байдена включити допомогу Україні та Ізраїлю разом в єдиний бюджетний запит після того, як деякі інші республіканці розкритикували об’єднання допомоги, пише National Review.

Перспектива продовження надсилання допомоги Україні, яка вже отримала 133 мільярди доларів військової та економічної підтримки від США, була джерелом напруги в Республіканській партії протягом останніх кількох місяців. Деякі виступають за зосередження уваги на внутрішніх питаннях, тоді як інші наполягають, що невід`ємною частиною інтересів США є допомога Україні в захисті від Росії.

У інтерв’ю для CBS МакКоннелл захищав ідею надання додаткової підтримки Україні, зазначивши, що значна частина допомоги витрачається всередині самих США на збільшення виробництва зброї.

«В Україні не вбивають американців. Ми відновлюємо нашу промислову базу. Українці знищують армію одного з наших найбільших суперників. Мені важко знайти в цьому щось погане. Я вважаю, що це чудово, що вони захищають себе, а також, що європейці роблять недостатньо», — сказав він.

Деякі республіканці скептично поставилися до запропонованого Байденом пакету підтримки, виступаючи проти ідеї прив’язки допомоги Ізраїлю до допомоги Україні.

МакКоннелл, зі свого боку, сказав, що вони з Байденом «загалом сходяться» щодо фінансування України та Ізраїлю, але розходяться у внутрішніх питаннях.