17 Травня, 2024

Лотерея грін-карт Diversity Visa Lottery 2025: відповіді на важливі питання

Щорічно програма Diversity Visa, відома як лотерея Green Card, дозволяє приблизно 50 000 випадково обраним людям з різних країн світу отримати право на постійне місце проживання в США. Це право підтверджує документ, який і називається грін-карткою. Boundless Immigration відповідає на найважливіші питання щодо цієї лотереї.

Цього року реєстрація для участі в лотереї розпочалася о 09:00 за тихоокеанським часом 4 жовтня 2023 року та закінчиться о 09:00 за тихоокеанським часом 7 листопада 2023 року.

Ось деякі питання, що часто ставляться про Diversity Visa.

Чи маю я право на участь у лотереї Diversity Visa, якщо перебуваю в шлюбі з громадянином США чи маю сім’ю у Сполучених Штатах?

Якщо ви одружені з громадянином США, ви все одно можете подати заявку на участь у лотереї грін-карт. Але переваги немає: ви майже завжди зможете приїхати до США раніше, подавши натомість заявку на грін-карту на підставі шлюбу.

Якщо у вас є інший член сім’ї, який міг би спонсорувати вашу грін-карту, можливо, все одно варто подати заявку на участь у лотереї Diversity Visa. Деяким категоріям сімейної імміграції — наприклад, братам та сестрам громадян США — доводиться дуже довго чекати, і ви зможете приїхати до Сполучених Штатів набагато раніше, якщо виграєте у лотерею грін-карт.

Скільки грін-карт буде видано для кожної країни?

Служба громадянства та імміграції США (USCIS) розраховує кількість диверсифікаційних віз для кожної країни на основі спеціальної формули. Так, жодна країна не може отримати більше 7% загальної кількості Diversity Visa, доступних щороку.

Чи є мінімальний вік для подання заявки на лотерею грін-карт?

Вимог до мінімального віку немає, але для участі потрібна середня освіта чи досвід роботи, тому більшість тих, кому немає 18, автоматично не підходять.

Скільки часу займає отримання Diversity Visa?

Переможці лотереї грін-карт зазвичай можуть дізнатися про це через 7 місяців після подання заявки. Уряду може знадобитися до 14 місяців, щоб призначити вашу співбесіду та видати візу, залежно від того, як скоро ви подасте заяву на візу.

Чи можу я взяти участь у лотереї грін-карт, якщо я перебуваю у Сполучених Штатах?

Так, ви можете взяти участь у лотереї з будь-якої точки світу, у тому числі із США.

Чи може подружжя подати окремі заявки?

Так, кожен із подружжя може подати власну заявку на участь у лотереї. Якщо один із подружжя буде обраний, то інший отримає право на грін-карту як утриманець.

Що робити, якщо я втратив номер підтвердження?

Вам знадобиться номер підтвердження, щоб отримати доступ до онлайн-порталу, на якому ви побачите, чи обрали вас чи ні. Якщо ви втратите цей номер, ви можете відновити його за допомогою адреси електронної пошти, яку ви ввели при реєстрації для участі в лотереї грін-карт.

Скільки коштує участь у лотереї Diversity Visa?

За участь у лотереї грін-карт плата не стягується. Однак, якщо вас обрали і ви вирішили подати заяву на отримання картки постійного резидента, вам необхідно буде сплатити обов’язкові збори за подання заяви на отримання грін-карти.