18 Травня, 2024

Американська зоозахисна організація передала українцям тисячу хутряних шуб

Американська організація, яка захищає права тварин, пожертвувала майже 1000 шуб і аксесуарів, які надіслали їй люди, що передумали носити хутро. PETA передала їх, щоб допомогти українцям зігрітися взимку.

Речі відправили жінкам, які нещодавно переїхали до будинку престарілих у Київській області, групі вдів-волонтерів разом із захисниками на передовій та до центру допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Ніщо не може змінити долю тварин, які зазнали насильницьких убивств заради свого хутра, але PETA не може придумати кращого застосування для їхніх шкурок, ніж як допомогти українцям пережити сувору зиму, — каже президент PETA Інгрід Ньюкірк. — Ми звертаємося до громадськості з проханням пожертвувати свої хутряні вироби, щоб допомогти нужденним, єдиним людям, які можуть носити ці символи страждання без почуття провини».

«Life for Relief and Development працює над наданням допомоги Україні в умовах триваючого там конфлікту, – каже координатор національних/міжнародних програм Ніколь Гойзінгтон. Ми дякуємо всім, хто зробив внесок у програму пожертвування хутра PETA та зробив можливим запропонувати деяку допомогу зневіреним українцям, які готуються пережити холодну зиму за екстремальних обставин».

PETA співпрацює з Life for Relief and Development понад 15 років, забезпечуючи, щоб пожертвування хутряних шуб дійшли до потребуючих людей в Іраку, Лівані, Пакистані та інших країнах. Окрім доставки в Україну, групи наразі відправляють понад 200 пальт до Афганістану після нещодавніх смертоносних землетрусів.

PETA також використовує перероблені хутра в інформаційних виставках і відправляє їх до притулків для людей, які залишилися безхатніми, і до програм реабілітації дикої природи (для використання як підстилки для осиротілих тварин).