18 Травня, 2024

Флот РФ тікає з Криму, наш повний вогневий контроль — питання часу: Зеленський

Наразі ЗСУ ще не досягли повного вогневого контролю над тимчасово окупованим Кримом та прилеглою акваторією, але це лише питання часу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, пише Ukrinform.

«Російський контроль над Чорним морем і присутність окупаційного флоту створили ілюзію непереборності домінування Росії в Чорному морі. Крім того, цілеспрямоване заселення Криму сотнями тисяч російських громадян і масштабні репресії з боку окупанта проти будь-яких форм свободи та опору могли створити враження, що Крим підкорений. Зараз ілюзії розвіюються», – сказав Зеленський.

У зв’язку з цим Глава держави наголосив, що Збройні сили України вже вивели військовий флот Росії з ладу в західній частині Чорного моря, і він поступово відступає з Криму.

«І це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту. Вірніше для його залишків на окупованій території Грузії. Тобто в південно-східній частині моря, максимально далеко від українських ракет і морських дронів. Але ми їх всюди дістанемо», – наголосив Президент України.

За словами Зеленського, в Криму та на окупованих частинах Чорноморського та Азовського узбережжя для російських терористів більше немає ні безпечних баз, ні цілком надійних логістичних шляхів.

«На даний момент ми ще не досягли повного вогневого контролю над Кримом і прилеглою акваторією. Але ми будемо. Це лише питання часу», – підсумував Глава держави.

Нагадаємо, у Празі (Чехія) проходить Другий парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.