16 Травня, 2024

Байден привітав нового спікера Палати представників та закликав підтримати Україну

Президент США від свого імені та імені першої леді привітав з обранням Майка Джонсона, нового спікера Палати представників. Звернення з цього приводу опубліковано на сайті Білого дому.

«Як я сказав, коли цей процес розпочався, ким би не був спікер, я прагнутиму працювати з ним добросовісно від імені американського народу. Це принцип, якого я завжди дотримувався, і згідно з яким я діяв — приймаючи важливе двопартійне законодавство про інфраструктуру, випередження Китаю, реформу зброї та турботу про ветеранів.

Американський народ чітко дав зрозуміти: він очікує, що республіканці Палати представників співпрацюватимуть зі мною та демократами Сенату, щоб керувати спільними зусиллями — для захисту наших нагальних інтересів національної безпеки та розвитку нашої економіки для середнього класу.

Поки республіканці Палати представників витратили останні 22 дні на визначення того, хто очолить їхню конференцію, я працював над цими нагальними питаннями, запропонувавши історичний додатковий пакет фінансування, який просуває наші двопартійні інтереси національної безпеки в Ізраїлі та Україні, забезпечує безпеку нашого кордону та інвестує в американський народ. Ці пріоритети були схвалені лідерами обох партій.

Нам потрібно діяти швидко, щоб задовольнити потреби нашої національної безпеки та уникнути шатдауну через 22 дні. Попри те, що у нас є справжні розбіжності щодо важливих питань, ми повинні докладати спільних зусиль, щоб знайти спільну мову, де тільки можливо.

Настав час для всіх нас діяти відповідально та поставити благо американського народу та повсякденні пріоритети американських сімей вище будь-якої прихильності».

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов відповів на заяву Джонсона щодо необхідності підзвітності використаної допомоги, заявивши, що Україна готова надати всю інформацію.

«Спікер сказав, що вони хочуть перевіряти допомогу — це абсолютно природна річ, ми залюбки готові надати всю інформацію про допомогу, жодних таємниць немає. Це жодним чином не вплине на її отримання та відносини з США», — зазначив Данілов.