13 Травня, 2024

Протягом доби після смерті Метью Перрі українці купили 1000 книг з його мемуарами

За добу видавництво «Наш Формат» продало понад 1000 примірників мемуарів актора Метью Перрі «Друзі, коханки і велика халепа», передає Forbes. Зазначається, що це виданню розказала виконавча директорка видавництва, Анастасія Нікітіна.

Нікітіна каже, що за понад добу продали решту другого накладу паперової книжки Перрі «Друзі, коханки і велика халепа», тобто понад 1000 примірників, та понад 200 електронних книжок.

Сумарний наклад автобіографії Перрі становить 5000 примірників. «Для українського ринку нонфікшн-літератури продаж 5000 екземплярів за 4 місяці – дуже хороший показник, – додає вона. – Історія Метью знайшла відгук у людей, зачепила їх своєю відвертістю, самокритичністю і щирістю».

Нікітіна відзначила зростання попиту на книгу Перрі вже після його смерті: видавництво отримало великі заявки від ритейлерів.

«Неочікувана смерть відомої людини, яка написала мемуари про себе, викликає миттєвий попит на її творчість», – пояснює у пості на Facebook засновник книгарні Readeat Дмитро Феліксов. Як повідомляє Forbes, у крамниці Феліксова також продали усі наявні запаси книг Перрі.

Нагадаємо, що Метью Перрі, найбільш відомий роллю Чендлера Бінга у серіалі «Друзі», помер 28 жовтня у віці 54 років. Його знайшли мертвим у джакузі у власному будинку в Лос-Анджелесі.

«Друзі, коханки і велика халепа» – мемуари Перрі. «Він розповідає про себе: від дитячих прагнень — до слави, залежності й одужання від неї після одного страшного інциденту, який міг би коштувати йому життя», – зазначається в описі книги на сайті видавництва.