15 Травня, 2024

Україна використовує всю допомогу від США за призначенням: Посол

Хоча корупція в Україні залишається серйозною проблемою, вона безпосередньо не впливає на розподіл і використання військової допомоги США країні, заявила посол США Бріджит Брінк Fox News 1 листопада. Про це повідомляє The New Voice of Ukraine.

«Існує довга історія проблем з корупцією в Україні та, відверто кажучи, в усьому регіоні, – сказала Брінк. – Це проблема радянської спадщини, яка стосується багатьох країн. Російська загарбницька війна проти України справді змінила ставлення суспільства до корупції, її більше не терплять. Це одна з причин, чому ми бачимо і чуємо про це. І я думаю, що це добре».

Пані Посол додала, що жодна частина військової техніки або іншої допомоги від США для України не використовувалася у будь-яких цілях, окрім тих, для яких була призначена.

«Я можу сказати, що жодна [військова] техніка не була використана поза призначенням, як і жодна гуманітарна допомога чи будь-яка пряма бюджетна підтримка», — підкреслила Брінк.

Вона запевнила, що Сполучені Штати відстежують ризики корупції, пов’язаної з американським озброєнням, таким як система протиповітряної оборони малої дальності Hawk. Як зазначила Брінк, українці відкриті до всіх заходів комплаєнсу та інших видів допомоги в цьому напрямку.

Крім того, за словами Брінк, українська влада зробила багато кроків у боротьбі з корупцією, зокрема вона згадала про «притягнення до відповідальності кількох високопосадовців і депутатів».