18 Травня, 2024

Зірка «Гри престолів» у вишиванці емоційно зачитав вірш українського поета. Відео

Джек Глісон, який зіграв короля Джоффрі в серіалі «Гра престолів», знову підтримав Україну. Цього разу, зачитавши вірш Сергія Жадана. Під час виступу актор був у синьо-жовтій вишиванці.

Про це повідомляє Apostrophe.

Для Глісона підтримка України не є новиною. У лютому 2023 року актор особисто привіз до України пікап для ЗСУ, а також продав на аукціоні статуетку короля Джоффрі, щоб допомогти Збройним силам України.

Наразі актор й досі підтримує Україну та активно бере участь у благодійних заходах. Під час зустрічі Українсько-британської асоціації кіно та телебачення «Talented U» Глісон зачитав вірш Сергія Жадана «Навушники» (в українській версії — «Плеєр»). Відомий ірландець був одягнений у синю вишиванку, що прикрашена українськими гербами. На події актор також був у футболці з написом «Чебуреки сила — ворогу могила».

«Це зворушує до глибини душі! Ірландський актор Джек Глісон, зірка серіалів, читає український вірш Сергія Жадана. Джек спеціально вибрав цей вірш із різних запропонованих йому матеріалів. Поезія 2000 року, раніше опублікована New York Times, досі звучить страшенно актуально. Дякую, Джеку, за підтримку України, особливо враховуючи зниження інтересу ЗМІ через події на Близькому Сході», — висловили подяку Глісону його українські колеги.

Вірш Жадана, який входить до збірки «Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо», переклали американська письменниця й театральна діячка українського походження Вірляна Ткач і американська поетка Ванда Фіпс. Його у серпні 2021 року опублікували на сторінках The New York Times Magazine.