15 Травня, 2024

США вчергове розширюють санкції проти Росії через війну в Україні

Уряд США оголосив про санкції та інші обмеження, накладені на сотні фізичних та юридичних осіб у Росії та інших країнах, пов’язаних із зусиллями Кремля щодо продовження військово-промислового виробництва та оснащення армії. Про це повідомляє Ukrinform.

«Управління з контролю за іноземними активами Департаменту фінансів США (OFAC) продовжує підривати мережі та канали, за допомогою яких Росія намагається підтримувати свою втомлену армію», — йдеться в прес-релізі OFAC, опублікованому в четвер.

Новий пакет обмежень було накладено на понад 130 фізичних та юридичних осіб, які допомагали Росії у війні проти України, надаючи РФ вкрай необхідні технології та обладнання з третіх країн. Крім того, санкції були накладені на російську внутрішню промислову базу, яка прагне відновити себе як підтримувача російської військової машини.

Запроваджуючи ці обмеження, Департамент фінансів США «заважає виробникам, експортерам та імпортерам майже всіх товарів високого пріоритету, визначених міжнародною коаліцією, яка вводить санкції та експортний контроль проти Росії».

Окрім російських підприємств, організацій і посадових осіб, у список санкцій потрапили турецькі компанії, які постачали до Росії електроніку, важливі технологічні компоненти та інше обладнання для військової промисловості. Обмеження також були введені щодо компаній і корпорацій в ОАЕ і Китаї, а також міжнародних структур, які забезпечували роботу схем обходу раніше введених санкцій. Також були визначені дочірні компанії в Люксембурзі та Сінгапурі.

У той же час Державний департамент США оголосив сьогодні про майже 100 санкцій, спрямованих на майбутнє виробництво енергії та доходи Росії, металургійний і гірничодобувний сектор, оборонні закупівлі та тих, хто причетний до підтримки військових зусиль російського уряду та інших зловмисних дій.