17 Травня, 2024

Помічник і близький друг Залужного загинув від гранати у подарунку на день народження

Помічник головнокомандувача Збройних Сил України, якого Валерій Залужний також назвав своїм близьким другом, загинув, отримавши в подарунок на день народження бойову гранату, яку відразу ж підірвав його 13-річний син. Про це повідомляє CNN.

Майор Геннадій Частяков, який був помічником Валерія Залужного, отримав у понеділок на день народження від товариша по службі коробку з декількома гранатами “західного зразка”, написав у Telegram міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Тоді 13-річний син Частякова взяв одну з гранат і почав крутити кільце, написав Клименко. Коли Частяков забрав у нього гранату, кільце вирвалося і зброя здетонувала.

Залужний написав у Telegram, що його «помічник і близький друг загинув за трагічних обставин». Поліція Київської області повідомила, що внаслідок вибуху серйозно постраждав син Частякова, легкі травми отримала донька.

За словами Клименка, правоохоронці встановили співробітника служби, який передав подарунок Частякову. Відкрито кримінальне провадження та триває розслідування.

Подарунок був у вигляді коробки, всередині якої була пляшка алкоголю і шість гранат. Товариш по службі подарував колезі ці гранати, вказавши, що вони бойові. Але, як кажуть в МВС, Частяков не сприйняв ці слова серйозно. У загиблого залишилося четверо дітей.

«Від початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України та боротьбі з російською агресією», – написав генерал Залужний у Telegram.