14 Травня, 2024

Теракт в Україні: у Закарпатській області депутат підірвав гранати, поранивши 26 людей

Український депутат підірвав ручні гранати на засіданні Керецьківської сільської ради на Закарпатті, в результаті чого 26 людей отримали поранення. Про це повідомляє CBS News із посиланням на Нацполіцію України.

На відео, опублікованому поліцією у Facebook, показано чоловіка в чорному, який заходить на засідання ради під час бурхливої ​​дискусії. Він дістав із кишень три ручні гранати та кинув їх на підлогу. Гранати вибухнули.

«В результаті поранено 26 осіб, шестеро з яких перебувають у важкому стані» — йдеться у повідомленні поліції. Медики намагаються врятувати чоловіка, який кинув гранати. Суспільне пише з посиланням на власні джерела, що це представник «Слуги народу» Сергій Батрин. Це ж підтвердила «Українська правда».

У поліції повідомили, що СБУ відкрила кримінальне провадження за теракт. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю.

Відео походить із прямої трансляції засідання сільської ради в соціальних мережах, на якому видно, як чоловік увійшов більше ніж через 1,5 години до кімнати та короткий час простояв біля дверей, перш ніж дістати гранати зі своїх кишень. Потім відео показує хаос у маленькій кімнаті, яка потемніла й була наповнена димом, з пораненими людьми на підлозі.

Про вибух першою повідомила жінка, яка дивилася пряму трансляцію сесії ради. Відео 18+ можна побачити у Facebook Нацполіції.