15 Травня, 2024

«Я впевнений, що нас не зрадять»: Зеленський висловився про затримку допомоги від США

Сполучені Штати не зрадять Україну і виконають усі свої зобов’язання. Питання лише в датах, оскільки було досягнуто порозуміння як з президентом Байденом, так і з обома сторонами, пише Obozrevatel.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час своєї підсумкової пресконференції 2023 року, яка відбулася ввечері за українським часом 19 грудня.

Український лідер підкреслив свою впевненість у тому, що США розуміють:

  • як на поточну ситуацію впливає перенесення термінів допомоги Україні;
  • що наполегливість України в цьому питанні «не штучна».

«Ми дуже багато працюємо. Я впевнений, що Сполучені Штати нас не зрадять. Сполучені Штати є дуже потужною фігурою допомоги. Вони знають деталі, як це впливає на перенесення дат, вони знають, що наша наполегливість не штучна. Це необхідно для стійкості оборони… Я знайшов порозуміння з президентом Байденом і з обома сторонами. Питання в датах», — сказав президент.

Він висловив упевненість, що Україна також зможе отримати допомогу від ЄС у розмірі 50 млрд євро. За словами президента, відповідне рішення буде прийнято найближчим часом. Зеленський розповів і про поточну допомогу від країн світу.

«Те, що на сьогодні точно є: Бельгія — 1,7 млрд, Данія — 4,2 млрд, Південна Корея — 2,3 млрд, Латвія, Литва та Нідерланди — це сотні мільйонів, Норвегія — 7,5 млрд, Франція — 2 млрд, Німеччина — 8 млрд, Швеція — більше 0,5 млрд і буде багатомільярдна допомога від Японії», — зазначив він.