З аеропорту «Бориспіль» у Києві злетів літак: чи відкриють авіасполучення з Україною?

З аеропорту «Бориспіль» у Києві злетів літак: чи відкриють авіасполучення з Україною?

Близько дев’ятої ранку 19 грудня 2023 року з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» вилетів у технічний рейс Boeing 777-300, повідомляє Ukrainska Pravda.

Як зазначається на сторінці аеропорту в Facebook, рейс здійснювався на замовлення Skyline Express. Проведено технічний перегін літака Boeing 777-300. Але він водночас став продовженням тестового відновлення регулярних польотів в умовах воєнного стану.

«Це четвертий успішний політ з аеропорту „Бориспіль“ з початку повномасштабної війни. Навіть із закритим повітряним простором. Рейс проходив з дотриманням найвищих стандартів авіаційної безпеки, відповідно до директив, що діють під час воєнного стану в Україні, і, зазначимо, без пасажирів і вантажу на борту», — повідомили в аеропорту «Бориспіль».

В аеропорту «Бориспіль» також повідомили, що в Україні впроваджується комплексна концепція архітектури безпеки, спрямована на забезпечення необхідних стандартів авіаційної безпеки в умовах воєнного стану.

«Цей технічний перегін літака в „Борисполі“ не тільки сприяє перевірці політики відновлення [польотів], але й є стратегічним кроком для українських авіакомпаній, який допомагає їм знизити витрати та підвищити шанси на виживання в складних для авіації умовах», — йдеться у заяві.

«Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки це дозволить відповідна оцінка ризиків», — заявили в аеропорті.

Раніше, 1 грудня, глава Офісу Президента Андрій Єрмак висловив упевненість, що рейси в аеропорт «Бориспіль» і з нього незабаром відновляться, оскільки «зараз ми можемо забезпечити безпеку цього об’єкта».