15 Травня, 2024

Спікер Джонсон: Угода щодо України буде нежиттєздатною у Палаті представників

У листі до республіканців Палати представників спікер Майк Джонсон попередив, що імміграційна угода, яка розглядається в Сенаті, може бути «нежиттєздатною» по прибутті в Палату, пише The Guardian.

Заява лідера республіканців віщує поганий торг у Сенаті, який вважається вирішальним для розблокування підтримки Республіканською партією допомоги Україні, а також Ізраїлю та Тайваню.

Демократи та республіканці у верхній палаті парламенту протягом кількох місяців вели переговори щодо угоди про обмеження імміграційної політики, намагаючись утримати мігрантів без документів від в’їзду до Сполучених Штатів.

Хоча компромісу ще не досягнуто, сьогодні Джонсон сказав, що «якщо чутки про зміст проєкту пропозиції правдиві, він би все одно був нежиттєздатним після прибуття в Палату представників».

Джонсон також заявив, що підтримає спробу імпічменту голови Департаменту внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса, якого республіканці звинуватили в недотриманні безпеки кордону.

«Коли ми повернемося наступного тижня, Комітет внутрішньої безпеки Палати представників прийме на розгляд статті про імпічмент секретаря Майоркаса. Голосування в залі буде проведено якомога швидше після цього», – написав він.

Імпічменти секретарів кабінету надзвичайно рідкісні, і демократична більшість у Сенаті майже напевно відмовиться засуджувати Майоркаса.