15 Травня, 2024

Всесвітньо відомий кіт Степан потрапив у лікарню після обстрілу Харкова

Відомий харківський кіт Степан потрапив до лікарні через російські обстріли, повідомляє його власниця на сторінці знаменитого кота-блогера в Instagram, яка має 1,4 млн підписників з усього світу.

Власниця Анна написала від імені Степана, що коту стало зле на тлі стресу через російські удари по Харкову 23 січня.

«Трохи захворів. Після жахливого обстрілу Харкова 23 січня через стрес я почав погано почуватися. Зараз все начебто добре, я під професійним наглядом найкращих лікарів. Їжджу з мамою щодня до лікарні. Сьогодні зробили 3 уколи, ще вдома приймаю ліки», — йдеться в дописі на сторінці кота.

Анна подякувала усім, хто побажав якнайшвидшого одужання коту. Власниця також продублювала звернення англійською, адресуючи його своїм мільйонним читачам, які слідкують за долею Степана з усього світу.

15-річний кіт прославився завдяки відео в TikTok та Instagram, де під музику Степан сидить за столом з напоями, завжди з «невдоволеним» виглядом. У листопаді 2021 про Степана написала Брітні Спірс, та її публікація зібрала більше мільйона вподобань, а ще раніше про кота писали Хейлі Бібер та Діане Крюгер.

З 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення, Степан з Анною були змушені рятуватись з Харкова та знайшли прихисток у Франції. Згодом повернулися до Заходу України, а потім і додому, у Харків, на постраждалу Салтівку. Разом із собою привезли з Франції молоду кішку, яку назвали Стефанія.

Степан зібрав понад $10 тисяч для підтримки притулків та зоопарків України під час війни, став амбасадором проєкту Міністерства культури та інформаційної політики «Збережіть українську культуру», та отримав премію світових блогерів «World Influencers and Bloggers Awards 2022».