Українська тенісистка вийшла у фінал жіночих парних змагань – лише втретє в історії

Українська тенісистка вийшла у фінал жіночих парних змагань – лише втретє в історії

У п’ятницю українка Людмила Кіченок і латвійка Єлена Остапенко виграли два сети поспіль на Australian Open та вийшли у свій перший фінал жіночого парного турніру Великого шолома, повідомляє Wta Tennis.

Кіченок і Остапенко переграли чинних чемпіонок US Open Габріелу Дабровскі та Ерін Рутліфф у своєму півфінальному протистоянні, забронювавши собі місце в чемпіонському матчі.

Примітно, що і Кіченок, і Остапенко вигравали титули Великого шолома в інших дисциплінах. Остапенко виграла титул на Ролан Гаррос в одиночному розряді 2017 року як несіяний гравець, а Кіченок виграла титул у змішаному парному розряді з Мате Павічем на Вімблдоні минулого року.

У п’ятничному поєдинку сети були копіями один одного в тому, що стосується рахунку. Дабровскі подавала в обох сетах при рахунку 5-3, але кожного разу Кіченок і Остапенко зробили брейк, а потім відіграли гейми, які залишилися, щоб отримати сети.

«Сьогодні було трохи вгору-вниз, ми просто намагалися продовжувати боротися, – сказала Кіченок на корті після матчу. – Сьогодні все йшло не так, як ми хотіли, але ми якось впоралися».

Варто зазначити, що у фіналі жіночих парних змагань Україна буде представлена лише втретє в історії. Востаннє це сталося у 2008 році – тоді Олена та Катерина Бондаренко виграли турнір у Мельбурні. За 9 років до цього у парному фіналі програла інша українка – Олена Татаркова.