18 Травня, 2024

Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного використання канабісу, показала база даних парламенту в четвер. Про це повідомляє Reuters.

За словами законодавців, понад 6 мільйонів людей, включаючи онкохворих, цивільних осіб з посттравматичним стресовим розладом і поранених солдатів, потребують ліків, що містять канабіс.

Підписаний Зеленським у вівторок законопроєкт набуде чинності лише через шість місяців після його офіційної публікації, а заборона на продаж чи постачання канабісу для рекреаційного вживання залишиться в силі.

У грудні парламент провів закон, підтриманий волонтерами, але політики з партії екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко завадили йому потрапити на підпис до Зеленського. Вони вважають, що закон становить загрозу для майбутнього країни.

Міністерство охорони здоров’я України підтримало закон. Документ повинен надати перелік захворювань і станів, при яких слід призначати медичний канабіс.

Законодавство передбачає спеціальні ліцензії на вирощування та продаж коноплі, а також цілодобове відеоспостереження за виробниками, до яких має доступ поліція.