18 Травня, 2024

Путін заявив про наміри створити буферну зону всередині України

Президент Росії Володимир Путін після продовження свого правління на «виборах», які задушили опозицію, заявив, що Москва не послабиться у своєму вторгненні в Україну та планує створити буферну зону для захисту від українських ударів на далекі відстані та транскордонних рейдів. Про це повідомляє KTLA.

Сили Кремля досягли прогресу на полі бою, оскільки ЗСУ борються з гострою нестачею артилерійських снарядів і виснаженими передовими частинами після понад двох років великої війни. Лінія фронту простягається понад 1000 кілометрів через східну та південну Україну.

Прогрес повільний і дорогий для Росії, і Україна все частіше використовує свою вогневу міць великої дальності, щоб вражати нафтопереробні заводи та сховища в глибині Росії. Крім того, групи, які називаються російськими опонентами Кремля, що базуються в Україні, почали вторгнення через кордон.

«Ми будемо змушені в якийсь момент, коли вважатимемо за потрібне, створити певну „санітарну зону“ на територіях, підконтрольних (українському уряду)», — сказав Путін увечері в неділю. У цю «санітарну зону», за його словами, «буде досить важко проникнути за допомогою ударних засобів іноземного виробництва, які є у розпорядженні противника».

Він виступив після публікації результатів «виборів», які показали, що він отримав п’ятий шестирічний термін із переконливою перемогою на «виборах», позбавлених будь-якої реальної опозиції після невпинного придушення інакомислення.

У понеділок виповнюється 10 років вторгнення Росії на український Кримський півострів, що створило передумови для повномасштабного вторгнення Росії до свого сусіда в лютому 2022 року. Однак Путін розпливчасто говорив про свої цілі в Україні після того, як це повномасштабне вторгнення провалилося. Він знову застеріг Захід від введення військ в Україну, та заявив, що можливий конфлікт між Росією та НАТО поставив би світ «за крок» від Третьої світової війни.