21 Травня, 2024

Білий дім підтвердив, що Україна вже отримує безпекову допомогу від США

Україна «отримує безпекову допомогу» від нового пакету, схваленого Конгресом минулого тижня, заявила під час брифінгу 29 квітня прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє The New Voice of Ukraine.

«Допомога Україні триває. Вони отримують цю допомогу у сфері безпеки», — сказала Жан-П’єр.

Наголошуючи на важливості оперативної безпеки, Жан-П’єр висловила сподівання, що озброєння незабаром досягне передової, щоб підтримати оборонні зусилля України.

«Я хочу бути дуже обережною, тому що є оперативна безпека, — зазначила вона, — але ми сподіваємося, що допомога скоро потрапить на передову, щоб Україна могла далі захищатися».

20 квітня, після 6 місяців затримок, нижня палата Конгресу США, Палата представників, проголосувала за законопроєкт про виділення понад 60 мільярдів доларів на підтримку України. 24 квітня законопроєкт був схвалений Сенатом США, а потім підписаний президентом Джо Байденом.

Незабаром після цього Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги США вартістю 1 мільярд доларів для України, який включав артилерійські снаряди, боєприпаси ППО, протитанкові ракети та бронетехніку.

26 квітня голова департаменту оборони Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупівлю військової допомоги Україні від оборонних підрядників США.