17 Травня, 2024

Виступ України на Євробаченні режисує найвідоміша українська кліпмейкерка. Відео

Український мовник Suspiline оголосив, що креативною директоркою пісні та виступу «Teresa & Maria» для Євробачення 2024 стала Таню Муіньо. Про це пише Eurovision Fun.

Авторки пісні, alyona alyona та Jerry Heil, вирішили до цього часу тримати участь Таню в роботі над їхнім виступом у секреті. Однак призначення Таню креативною директоркою є значним кроком, враховуючи її великий досвід у створенні музичних кліпів та перформансів.

Описана в пресрелізі Suspiline як «найвідоміша українська режисерка у світі», Таню працювала з деякими з найпопулярніших імен в музиці, серед яких Елтон Джон, Брітні Спірс, Гаррі Стайлз, Кеті Перрі, Дуа Ліпа, The Weeknd та багато інших, а це означає, що вона стоїть за деякими з найбільших музичних відео у світі. Зараз Таню об’єдналася з alyona alyona & Jerry Heil, які кажуть, що «вдячні долі за можливість співпрацювати» з нею.

Вже частково можна побачити, над якою постановкою працювала Таню Муіньо для цьогорічного виступу України на Євробаченні. Після двох репетицій The Council випустила кліп, який демонструє постановку, де Jerry Heil піднімається на велику скелеподібну конструкцію, а позаду неї на світлодіодній стіні зірки падають з неба.

«Ми дуже раді, що Таню стала креативною директоркою нашого виступу. Вона створила стільки потужних і неймовірно красивих робіт, а тепер вона ставить цілу виставу — від розробки до реалізації — яка, напевно, буде найважливішою в нашому житті.

Ми вдячні Таню за те, що вона відчула виставу саме такою, якою ви побачите її 7 травня під час першого півфіналу на Євробаченні 2024 у Мальме. Нам вдалося втілити в життя те, що ми так довго планували і створювали. Ми маємо пісню, яка закарбувалася в серці кожного українця, чудову режисерку, яка створила для нас найкращий виступ, тож ми готові представити нашу країну якнайкраще», — зазначили артистки.

Тетяна, або Таню (це ім’я не відмінюється) Муіньо — українська режисерка музичних відео, дизайнерка, стилістка, фотографка та кінорежисерка. Її мати українка, батько — кубінець. Таню народилася в Одесі, їй 34 роки.