19 Травня, 2024

Посольство України та громада представили українську культуру у столиці США

Посольство України в США та українська громада взяли участь у щорічному фестивалі PassportDC2024 у Вашингтоні, округ Колумбія, який цього року об’єднав понад 60 іноземних посольств, повідомляє Ukrinform.

Про це у Facebook розповіла пані Посол України в США Оксана Маркарова.

«Просування української культури важливе саме по собі, однак культурна дипломатія також невід’ємна частина нашої роботи з забезпечення України зброєю і фінансовою допомогою, а росії — санкціями, осудом і ізоляцією. Бо в демократіях чим більше громадян розуміють Україну і підтримують нашу боротьбу, тим більше законодавців і лідерів будуть підтримувати Україну», — написала пані Оксана.

Подивитися на фото можна у її акаунті за цим посиланням.

Під час заходів в Ukraine House у Вашингтоні можна було почути гру Марії Богомолової на бандурі.

Також були представлені фото і відео з фронту та виставка українських інновацій. Відбулися танцювальні виступи ансамблю народного танцю «Карпатія» та різноманітні майстер-класи.

Гості заходу мали можливість створити українське намисто, навчитися малювати традиційні українські картини та спробувати свої сили у ліпленні українських вареників.

Також у Посольстві України в США відбувся 18-й Крайовий вишкільний семінар Спілки Української Молоді, учасники якого разом зі своїми наставниками приїхали до Вашингтона з різних штатів.