17 Травня, 2024

Американці готові платити власну ціну за підтримку України: опитування

У травні опитування Університету Меріленда щодо критичних проблем виявило зниження готовності американської громадськості заплатити ціну за підтримку України у її війні з Росією порівняно з березнем, але у червні показник знову виріс, пише Brookings.

Останній випуск опитування щодо критичних питань показує, що падіння в травні не стало тенденцією — і готовність населення заплатити ціну трохи зросла з травня, хоча вона залишається нижчою ніж у березні. Опитування 2208 респондентів було проведено Nielsen-Scarborough 22-28 червня з похибкою +/- 2,09%.

Цей висновок особливо примітний, враховуючи зростання цін на нафту та зростання інфляції, які американці пережили з початку повномасштабної війни в Україні.

Згідно опитування, американці, як і раніше, готові підтримати Україну, навіть якщо це означатиме підвищення вартості енергоресурсів і підвищення інфляції. У червневому опитуванні 62% респондентів заявили, що вони готові витримати більш високі витрати на електроенергію, порівняно з 59% у травні, але менше ніж 73% у березні.

Подібним чином 58% висловили готовність до зростання інфляції, порівняно з 52% у травні, але менше ніж 65% у березні. Готовність американців до втрат американських військ залишається низькою – 32%, але піднялася до березневого рівня після падіння в травні.

Хоча більшість респондентів кажуть, що ані Росія, ані Україна наразі не досягають успіху та не зазнають поразки у своїх військових зусиллях (37% і 40% відповідно), вони все ж вважають, що Україна досягає успіху більше, ніж зазнає поразки (27% до 20%), тоді як Росія більше зазнає невдач, ніж досягає успіху (29% до 20%). Це стосується як демократів, так і республіканців.

Згідно висновків, опитування показує, що респонденти, які кажуть, що Росія зазнає поразки, швидше за все, готові заплатити ціну за підтримку України, ніж ті, хто заявляє, що Росія зазнає успіху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *