«Російських спортсменів не можна пускати на Олімпіаду»: Зеленський

«Російських спортсменів не можна пускати на Олімпіаду»: Зеленський

Президент України Володимир Зеленський каже, що дозволити Росії взяти участь в Олімпіаді 2024 року в Парижі означало б показати, що «терор може бути чимось прийнятним», пише BBC.

Зеленський сказав, що порушив це питання перед президентом Франції Емманюелем Макроном. Україна пригрозила бойкотувати Париж-2024, якщо російських і білоруських спортсменів допустять до змагань.

Спроби МОК «повернути російських спортсменів на Олімпійські ігри — це спроби сказати всьому світу, що терор може бути чимось прийнятним», — сказав Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні. Він додав, що Росії не можна дозволити використовувати Ігри «або будь-яку іншу спортивну подію як пропаганду своєї агресії чи свого державного шовінізму».

Цього тижня МОК заявив, що російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у змаганнях як «нейтральні спортсмени», заявивши, що «жодному спортсмену не можна забороняти змагатися лише через його паспорт». Зеленський каже, що в спорті не може бути нейтралітету, поки спортсмени його країни гинуть на полі бою.

Він також провів порівняння з Олімпійськими іграми 1936 року в Берліні, коли при владі були нацисти.

«Це була велика олімпійська помилка, — сказав він. — Олімпійський рух і терористичні держави точно не повинні перетинатися».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *