14 Травня, 2024

Євробачення 2023: оголошено українських зірок, які виступлять у Гранд-фіналі

До пісенного конкурсу Євробачення 2023 залишилися лічені тижні, і тепер стало відомо, хто саме з запрошених виконавців виходитиме на сцену під час Гранд-фіналу в Ліверпулі, пише The Pink News.

Окрім 26 конкурсних шоу, шанувальники зможуть побачити виступи минулорічних українських переможців Kalush Orchestra та британця Сема Райдера, який посів друге місце у 2022 році, під час Гранд-фіналу в суботу, 13 травня.

Музична спадщина Ліверпуля буде відзначена під час поєднаної вистави за участю культових артистів минулого Євробачення, зокрема Махмуда з Італії, Нетти з Ізраїлю, Даді Фрейра з Ісландії, Корнелії Якобс зі Швеції, Дункана Лоуренса з Нідерландів і Соні з Великобританії.

На глядачів також чекають колишні та нинішні українські учасники, зокрема легендарна Вєрка Сердючка та поп-виконавиця Тіна Кароль, які об’єднаються для культового виконання своїх авторських хітів Євробачення. Kalush Orchestra відкриє цьогорічний захід у M&S Bank Arena у Ліверпулі виконанням свого синглу-переможця «Stefania», після чого відбудеться «потужний» виступ під назвою «Голоси нового покоління».

Реп-група виграла конкурс 2022 року в травні минулого року, але Україна не може прийняти цьогорічний конкурс через війну. Говорячи про повернення на «Євробачення-2023» у якості запрошених виконавців, Kalush Ochestra пояснили, що їхній виступ буде присвячений «всім в Україні».

«Хоча ми сумуємо, що не змогли повернути пісенний конкурс Євробачення в нашу рідну країну, ми дуже вдячні Великій Британії за проведення цієї вечірки від нашого імені, — йдеться в заяві групи. — Ми виступатимемо для всіх в Україні, щоб нагадати, що попереду кращі часи і перемога нашої країни, а також показати світові, за що бореться Україна».

Євробачення 2023 повертається на наші екрани з двома півфіналами 9 та 11 травня. Гранд-фінал транслюватиметься в суботу, 13 травня, о 20:00 за британським стандартним часом (22:00 за Києвом, 12:00 за Сакраменто) на BBC One у Великій Британії.