19 Травня, 2024

«Маю честь подякувати вам»: Зеленський відвідав передові позиції бійців у Авдіївці

Президент України Володимир Зеленський відвідав війська у прифронтовому місті Авдіївка Донецької області України, свідчать кадри, опубліковані у вівторок, 18 квітня. Про це пише Yahoo.

Зруйноване місто стало ще одним осередком війни в Донецькій області, оскільки російські війська намагаються відновити військову кампанію на сході.

Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями морської піхоти, десантно-штурмових, механізованих і артилерійських частин, подякував їм за службу та нагородив медалями, повідомляє Офіс президента України.

«Маю честь сьогодні бути тут, подякувати вам за службу, за те, що бороните нашу землю, Україну, наші сім’ї. Вітаю вас зі святами, з Великоднем, і бажаю вам лише перемоги – того, чого бажаю кожному українцю, що дуже важливо для нас усіх. Бажаю здоров’я всім вам і вашим сім’ям та щиро вдячний від кожного українця за той великий шлях, який ви проходите щоденно», – сказав він.

Того ж дня президент Росії Володимир Путін відвідав військові штаби в окупованих частинах Херсонської та Луганської областей, повідомляє Кремль. Але, як вирахував український «Центр журналістських розслідувань», він був щонайменше за 130 км від найближчих позицій ЗСУ.

Міністерство оборони Великої Британії 18 квітня заявило, що Росія скорочує чисельність своїх військ і зменшує наступальні дії навколо Донецька «швидше за все, щоб відвести ресурси на Бахмутський напрямок».