19 Травня, 2024

Переселенці за кордоном зможуть отримувати пенсію через Укрпошту

Кабінет міністрів України передбачив можливість виплати пенсій українцям, які тимчасово проживають за кордоном, міжнародним переказом через Укрпошту, повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Про це пише Interfax.

«Прийнята урядом постанова була розроблена Мінсоцполітики за результатами нарад з обговорення проблемних питань громадян України, які знайшли тимчасовий притулок у Польщі. Таким чином, ця категорія пенсіонерів зможе відновити отримання пенсії, надіславши відповідну заяву поштою в порядку, визначеному Пенсійним фондом України», — йдеться в повідомленні міністерства в Telegram-каналі.

Для отримання пенсії є можливість укласти договори банківського рахунку в українських банках. Йдеться про банки, які не мають філій, представництв у країні проживання пенсіонера, в тому числі про банки (необанки), які взагалі не мають власної мережі.

Так, якщо особа віддає перевагу отриманню пенсії через банк, заяву на виплату можна подати в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису. Це можна зробити одночасно з відкриттям банківського рахунку без необхідності особистого візиту до банку. Крім того, за бажанням пенсіонера виплати можуть бути отримані на пошті (за наявності технічної можливості АТ «Укрпошта» перерахувати гроші до країни перебування).